Konya Uzman Psikolog

İLGİNÇ PSİKOLOJİK ETKİLER
KARARLARINIZI ALIRKEN BAŞKALARININ NE DÜŞÜNECEĞİNİ ÇOK MU FAZLA ÖNEMSİYORSUNUZ?
Aşırı Empati Sendromu, kişilerin tutum ve davranışlarında kendilerinden çok karşısındaki kişinin düşüncelerini dikkate almasını tanımlayan bir sendromdur.
Bu sendroma sahip kişiler, sürekli, başkası ne düşünür diyerek hareket eder ve hayatlarını başkalarının istek, ihtiyaç ve fikirlerine göre şekillendirir.

YARIM KALAN AŞKLAR NEDEN UNUTULMAZ?
Psikolojide “Zeigarnik Etkisi” adı verilen etkiye göre, insanlar yarım kalmış ve tamamlanmamış şeyleri, tamamlanmış yaşantılara ve işlere göre daha kolay hatırlıyor. Kısaca bilinç dışı, bilincimize başladığımız işi tamamlaması için baskı yapıyor.

BİR ÜRÜNÜN FİYATI ARTTIKÇA NEDEN TALEP DE ARTAR?
Bir ürünün fiyatı arttıkça talebin azalması beklenir. Ancak genellikle bunun tam tersi olur. Bu duruma; VEBLEN ETKİSİ denir. Bazı ürünler yaygın bir şekilde kullanıldıkça alım gücü yüksek kişiler bu ürünü almaktan kaçınır. Bu duruma da; ZÜPPE ETKİSİ denir.

Ana Sayfa


PSİKON TERAPİ PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK MERKEZİ
RANDEVU İÇİN: 0 332 322 01 03

#Çarşamba #konya #psikonterapi #psikoloji #Fenomenler #psikolog #psikolojikdestek #psikolojikyardım #psikolojipaylaşımları #psikon #terapi #evdekaltürkiye #psikolojik #psikolojikdanışmanlık #pozitif #pozitifpaylaşım #türkiye #kişiselgelişim #mutluluk #gününsözü #anlamlısözler #yaşam #yaşamkoçu #kitapönerisi #edebiyat #ruhsağlığı #psikoterapist #klinikpsikolog #bilinçaltıÇarşamba01

Yorum bırakın